HILLVIEW RESIDENCE

This fabulous home sits at the bottom of the escarpment and their views are breathtaking. Pasture land and surrounding hills, with no other homes or buildings nearby means this home has utter privacy.

The existing structure included raked ceilings and polished concrete flooring, lending itself to a very modern and contemporary brief for our clients.

With an open-plan Kitchen, Dining and Lounge, the choice was made to knock down an unused media room and create a Walk-In Butler’s Pantry and relocated Laundry instead. With clever innovation, the WIBP can be accessed from either side and is completely open. To accentuate the openness, an Anita sashless, double-hung window was installed to capture mountain views even inside the Butler’s Pantry.

The Kitchen is a very clean and open space, with plenty of bench space and includes a smaller fridge for their everyday items. Two of our favourite features are the huge, white, marble-look splashback and the two phenomenal, black highlight metal, ceiling-suspended cylinder rangehoods. These two features work perfectly hand-in-hand and are certainly a WOW factor in the home.

A note from the owner:

Sarah and the team designed our new kitchen, butlers pantry and laundry. The outcome is a beautiful AND practical working environment. We absolutely love it.

Interior Design: Birdblack Design
Build: Warren Williams
Joinery Manufacture: PKJ Joinery
Photography: Better Together Photography Company

See more of the Hillview Laundry Design >