DOVER RESIDENCE

The Kitchen’s layout seamlessly incorporates the Kitchen, Bar area, and Butler’s Pantry into one cohesive space, ensuring functionality without clutter. The Butler’s Pantry is cleverly concealed behind the Bar enclosure. Perched on a cliff overlooking the ocean, every corner of the Kitchen, Bar, and Pantry offers glimpses of the stunning ocean view. Opening the stacker doors invites refreshing cross breezes and floods the space with natural light. The burnished concrete floor sets an industrial tone, complemented by darker timber veneers that harmonise with the flooring’s greys. Strategic use of warmer walnut and Tasmanian oak accents adds a homely touch, breaking the monochromatic scheme. Different finishes and stone elements introduce contrast, enhancing the visual appeal against the darker cabinetry.

For more on this incredible home, click here.

Interior Design: Birdblack Design
Joinery: J&D Custom Cabinetry
Stone Mason: Stonehaven Marble and Granite
Builder: A Class Building
Stylist: Birdblack Design
Photographer: Shaw Photography