GILMORE RESIDENCE

MAIN BATHROOM

Partnering with Innovation Building and DesignBirdblack Design created a wonderful new home for our home owners. The original property was a small family home with a detached granny flat. Birdblack Design knocked down multiple walls throughout, redefining the spaces and joining the family home to the granny flat and creating a brand new home.

Birdblack Design implemented the Turnkey Strategy with this project – the crème de la crème of design packages. This means that after both the design and selection phases, our clients did not see any of the construction phases. They left their home one way, and the next time they saw it, absolutely everything was brand new according to their selections! Birdblack Design fashioned a bow on the front door, and with champagne in tow, we welcomed our clients to their “brand new” home. Watching their expressions as we revealed each new aspect was so fantastic and they were completely blown away, witnessing the entire transformation for the very first time!

MAIN BATHROOM
The Main Bathroom is a majestic place. It is a huge and bright space with an accentuated new 2.7metre ceiling. In this room, there are two zones: the dry zone consists of the toilet, basin and alcove. The wet zone consists of a large walk-in shower with a rainwater shower from the ceiling, a rail-shower head, a gorgeous niche and a delightful bath.

Undeniably, the stand-out feature is the fabulous, geometrically shaped bath. Fashioned so that two people can sit shoulder-to-shoulder, this is perfect for a young family or a lover’s retreat. This exquisite piece took five months to create and was sent to Wollongong all the way from Germany. Birdblack Design knows no limits when it comes to spectacular designs.

The stone-like porcelain floor tile is perfect for durability and longevity with growing children. The palette is beautifully calming with earthy colours. The oversized white subway tiles are paired fabulously with a Ming natural marble in a minty green herringbone tile in the alcove and niche. To make use of the high ceilings, we installed a custom-made, full height heated towel ladder in matte black to match all the tapware and accessories throughout. Additionally, there is a wall-to-wall custom strip drain to care of all that water from the walk-in shower.

See more of this full home design >

Interior Design: Birdblack Design
Build: Innovation Building & Design
Joinery Manufacturer: Paiano Custom Kitchens
Photography: Better Together Photography Co
Videography: Pipewolf Media